Το δίγλωσσο ελληνογερμανικό Blog βοηθά τους γερμανομαθείς να τελειοποιήσουν τα γερμανικά τους. Με επίκαιρα άρθρα, βίντεο, τραγούδια κ.α. και μακριά από τα το σύνηθες στεγνό φροντιστηριακό υλικό, τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την πραγματική χρήση της γερμανικής γλώσσας χωρίς να χρειαστεί να ανατρέχουν διαρκώς στο λεξικό τους. Πρόκειται για ένα blog που, ως ελληνοαυστριακός, δημιούργησα πρωτίστως για να συντηρώ ο ίδιος το επίπεδο των γερμανικών μου και αποφάσισα - γιατί να πάει χαμένο άλλωστε τόσο υλικό - να μοιραστώ μαζί με όλους σας.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Παραιτείται ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας

Spindelegger: "Ich trete von allen Ämtern zurück"
"Παραιτούμαι από όλα τα αξιώματα"

Wien - ÖVP-Obmann und Vizekanzler Michael Spindelegger ist am Dienstag von all seinen politischen Ämtern zurückgetreten. Als Grund für seinen Rücktritt gab er die Steuerreform an. Βιέννη - Ο αρχηγός της ÖVP* και άντικαγκελάριος Michael Spindelegger παραιτήθηκε την Τρίτη από όλα του τα πολιτικά αξιώματα. Ως λόγο για την παραίτησή του δήλωσε την φορολογική μεταρρύθμιση**.



"Wir sind an einem Punkt angelangt, wo ich mir schuldig bin, diesen Schritt zu setzen", begründete Spindelegger seinen Rücktritt. Die Entlastung der Steuerzahler sei nötig, aber "zum richtigen Zeitpunkt", so der Finanzminister mit Verweis auf den nach wie vor hohen Staatsschuldenstand. In seiner eigenen Partei seien aber zuletzt immer mehr auf den "Populismuszug" aufgesprungen. 
 

Heute, Dienstag, wird der Parteivorstand zusammentreten und das weitere Vorgehen besprechen. Dabei sollen auch die Personalentscheidungen getroffen werden. 

"Είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να κάνω αυτό το βήμα", εξήγησε ο Spindelegger την παραίτησή του. Η φορολογική ελάφρυνση του φορολογούμενου είναι απαραίτητη, αλλά "στο σωστό χρονικό σημείο", είπε ο υπουργός οικονομικών, αναφερόμενος στον κρατικό δανεισμό που παραμένει υψηλός. Στο κόμμα του όμως μεταπηδούν τελευταία όλο και περισσότεροι στο "τρένο του λαϊκισμού".

Σήμερα, Τρίτη, θα συνεδριάσει η ηγεσία του κόμματος για να συζητήσει το τι μέλλει γενέσθαι. Κατά τη διαδικασία αυτή θα ληφθούν και αποφάσεις σε ότι αφορά το προσωπικό.


* 2ο κόμμα στις αυστριακές εκλογές, δεξιών πεποιθήσεων, μέλος της συγκυβέρνησης των δύο πρώτων στις εκλογές κομμάτων

** Στην Αυστρία αποτελεί καυτό θέμα να ελαφρυνθούν φορολογικά τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης διαφωνούσαν εξαρχής και σημαντικά σε αυτό το θέμα, με την ÖVP να εκπροσωπεί ουσιαστικό το "όχι" στις φοροελαφρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου